Bagaj de mana – dimensiuni, limite si reguli ale companiilor aeriene

Bagaj de mana – dimensiuni, limite si reguli ale companiilor aeriene

bagaj de mana
Cand va cumparati Bilete de avion, este musai sa stiti ca fiecare companie aeriana are propriile reguli legate de dimensiuni si greutati pentru bagaje de mana. Taxele platite in surplus pe aeroport un bagaj de mana pot fi cea mai mare neplacere la inceputul unei calatorii si, pentru a inlatura o asemenea neplacere, este indispensabil sa cunosti regulile fiecarei companii.
Noi am extras regulile celor mai populare companii aeriene si nu trebuie decat să le cititi si sa tineti seama de ele de fiecare data cand calatoriti.

Bagaje de mana TAROM

TAROM este companie aeriana nationala, infiintata pe 18 septembrie 1954 și are sediul pe aeroportul Henri Coanda Otopeni, de unde opereaza majoritatea zborurilor internationale si interne.

Compania TAROM ofera o politica generoasa pentru bagajul de mana. Tarom ofera posibilitatea de a calatori cu un bagaj de mana cu dimensiuni: 55x 40x 20cm si mai poti lua la bord si o geanta pentru laptop sau o poseta.
Bagajele de mana nu trebuie să depaseasca 10 kilograme.

Bagaje de mana Blue Air
Blue Air este o companie aeriana low-cost infiintata in anul 2004. Compania a s-a dezvoltat in ultimii ani si ofera zboruri catre 40 destinatii interne si externe cu o flota de peste 30 de aeronave.
Zborurile pornesc din Bucuresti, Iasi, Constanta, Cluj-Napoca, Larnaca, Torino sau Liverpool.

Greutatea maxima a bagajului de mana la compania aeriana Blue Air este de 10 kilograme si dimensiunea nu trebuie sa depasească 55 cm x 40 cm x 20 cm.

Bagaje de mana Wizz Air
Wizz Air este o companie aeriana low-cost cu sediul la Budapesta. A fost infiintată in 2003 si are zboruri catre 35 de țari din Europa, Israel si Emiratele Arabe Unite.

Pe langa reteaua de destinatii externe, Wizz Air ofera si zboruri interne pe ruta Bucuresti Otopeni – Cluj Napoca.

Wizz Air este cel mai mare transportator aerian din Romania si opereaza zboruri de pe 10 aeroporturi din Romania.

Incepând din 2018 bagajul de mana gratuit la compania aeriana Wizz Air are dimensiunea maxima de 40 X 30 X 20 cm si o greutate maxima de 10 kilograme.

Bagaje de mana Ryanair
Ryanair a luat fiinta in 1985, astazi este una din cea mai mare companie aeriana din Europa. Este  prima companie low-cost din Europa, iar in ziua de azi zboara în 950 de destinații din intreaga lume.

Cand calatoresti cu Ryanair poti lua in cabina avionului un bagaj mic de mana. Poti sa iei si un bagaj normal de mana, dar dupa ultimele schimbari aceste bagaje vor fi plasate in cala avionului in momentul imbarcarii.

Dimensiuni bagaj de mana autorizat in cabina: 40 cm x 20 cm x 25 cm
Greutatea maxima a bagajului nu trebuie sa depaseasca 10 kilograme.

Bagaje de mana Norwegian
Norwegian este o  companie norvegiana low-cost si a fost fondata in 1993, fiind a doua cea mai mare din Scandinavia. Daca privim la scara mai mare, este a treia companie low-cost a Europei, zburand in peste 100 de destinatii din Europa, Africa de Nord si Orientul Mijlociu.

Norwegian are urmatoarele reguli pentru bagajul de mana:

Cand calatoresti cu Norwegian, ai permisiunea sa transporti, pe langa bagajul de mana, o geanta de mana sau una de laptop care sa incapa sub bancheta din fata ta.

Greutatea bagajului de mana: 10kg sau 15 kg (pentru biletele Premium Flex)
Dimensiunile bagajului suplimentar:
Lungime: 55cm
Latime: 40cm
Inaltime: 23cm

Bagaje de mana SAS
Scandinavian Airlines, cunoscuta ca si SAS a fost fondata in anul 1946 si este compania nationala a Suediei, Norvegiei si Danemarcei, fiind cea mai mare de pe intinsul Scandinaviei. Zboara in destinatii din intreaga lume si este unul din membrii fondatori aai Star Alliance.

SAS are urmatoarele reguli pentru bagajul de mana:

Cand zbori cu SAS, iti este permis sa transporti, pe langa bagajul de mana, și o geanta suplimentara sau una pentru laptop.

Greutatea bagajului de mana: Max. 8kg

Dimensiunile bagajului de mana:
Lungime: 55cm
Latime: 40cm
Inaltime: 23cm

Dimensiunile bagajului extra:
Lungime: 40cm
Lartime: 30cm
Inaltime: 15cm

Bagaje de mana easyJet
easyJet este o companie infiintata in Marea Britanie in anul 1995, iar astazi, este a doua cea mai mare companie low-cost din Europa, fiind depasita doar de Ryanair. easyJet zboara in sute de destinatii din mai bine de 30 de tari si are o prezenta predominanta in Franta, Spania si Italia.

easyJet are urmatoarele reguli pentru bagajul de mana:
Cand zbori cu easyJet, îți este autorizat sa transporti numai un bagaj de mana, exceptie facand cazurile in care ai un card easyJet Plus, un bilet Flexi, ești un client Up Entrance sau Extra Legroom sau caatoresti in brate cu un copil (cu varsta sub 2 ani).

Greutatea bagajului de mana: Nu exista regula de greutate

Dimensiunile bagajului de mana:
Lungime: 56cm
Latime: 45cm
Inaltime: 25cm

Bagaje de mana KLM
KLM sau KLM Royal Dutch Airlines a aparut in 1919, fiind compania aeriana nationala a Olandei. In 2004, a fuzionat cu Air France, iar astazi ofera zboruri in peste 240 de destinatii din toata lumea.

KLM are urmatoarele reguli pentru bagajul de mana:

Cand zbori cu KLM, ai permisiunea sa transporti un bagaj de mana si o geanta, o servieta sau un laptop. Dar, atentie, greutatea amandurora nu trebuie să depasească 12 kg (restrictiile legate de greutate variaza in functie de biletul de avion pe care ti l-ai cumparat).

Greutatea bagajului de mana: 12-18kg, incluzand un bagaj mic, extra.
Dimensiunile bagajului de mana:
Lungime: 55cm
Latime: 35cm
Inaltime: 25cm

Dimensiunile bagajului extra:
Lungimet: 40cm
Latime: 30cm
Inaltime: 15cm

Bagaje de mana Air France
Air France este compania aeriana nationala a Frantei si a fost infiintata in 1933. In 2004 a fuzionat cu KLM, iar de atunci este parte a aliantei Air France-KLM. Opereaza zboruri in peste 240 de destinatii raspandite in 106 tari si este prezenta cu prisosinta in Paris si Amsterdam.

Air France are urmatoarele reguli pentru bagajul de mana:

Cu Air France, ai voie sa transporti o geanta sau una pentru laptop, alaturi de bagajul de mână. Greutatea acestora, impreuna, nu trebuie sa depasească 12 kg.

Greutatea bagajului de mana: 12-18 kg
(restrictiile privind greutate bagajului de mana depind de biletul pe care l-ai cumparat):
Dimensiunile bagajului de mana:
Lungime: 55cm
Latime: 35cm
Inaltime: 25cm

Dimensiunile bagajului suplimentar:
Lungime: 40cm
Latime: 30cm
Inaltime: 15cm

Bagaje de mana Emirates
Emirates este a patra companie aeriana  din lume si a fost infiintata in 1985 in Dubai, cu sprijinul familiei regale. Emirates operează zboruri in 140 de destinatii din întreaga lume si este parte a programului Skywards frequent flyer.

Emirates are urmatoarele reguli pentru bagajul de mana:

Cand zbori cu Emirates ai incuviintare sa iei cu tine doar un singur bagaj de mana.
Greutatea bagajului de mana: 7kg

Dimensiunile bagajului de mana: Lungime: 38cm Latime: 55cm Inaltime: 20cm

Bagaje de mana Lufthansa
Lufthansa cea mai mare companie aeriena din Germania, a luat fiinta in 1955 si este membru fondator Star Alliance, cea mai mare alianta de companii aeriene din lume.

Lufthansa are urmatoarele reguli pentru bagajul de mana:

Cand zbori cu Lufthansa, ai permisiunea sa iei o geanta sau un laptop computer, alaturi de bagajul de mana.

Greutatea bagajului de mana: 8kg

Dimensiunile bagajului de mana: Top: 40cm Width: 55cm Depth: 23cm

Dimensiunile bagajului suplimentar: Lungime: 30cm Latime: 40cm Inaltime: 10cm

Bagaje de mana British Airways
British Airways a fost infiintata in anul 1974 si este a doua cea mai mare companie aeriana din Regatul Unit, raportat la numarul de pasageri, dupa easyJet. British Airways zboara in 183 de destinatii din intreaga lume.

British Airways are urmatoarele reguli pentru bagajul de mana:

Cand zbori cu British Airways ai permisiunea sa iei o geanta sau un laptop, alaturi de bagajul de mana.

Greutatea bagajului de mana: 23kg

Dimensiunile bagajului de mana: Lungime: 40cm, Latime: 30cm, Inaltime: 15cm

Dimensiunile bagajului suplimentar: Lungime: 56cm Lațime: 45cm Inaltime: 25cm