Care sunt cele mai aglomerate linii aeriene din lume?

cele-mai-aglomerate-aeroporturi-din-lume

Care sunt cele mai aglomerate linii aeriene din lume?

Cele mai aglomerate linii aeriene de pasageri de pe glob au fost publicate intr-un nou studiu intocmit de Routes, ca organizator al conferintelor de evolutie al retelei de rute aviatice.

Cele mai aglomerate aeroporturi după traficul de calatori sunt masurate după totalul pasagerilor (date oferite de Consiliul Internațional al Aeroporturilor).

Cele mai aglomerate linii aeriene

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport a fost desemnat cel mai suprapopulat aeroport din lume în toti anii, incepând din anul 2000. Routes a constatat ca serviciile aeriene din Asia Pacific au dominat primele 100 de cele mai aglomerate linii aerine de pasageri. Acestea au reprezentat 70% din suma totala.

Primele doua au fost rutele aeriene interne de la Aeroportul Gimpo din Seoul si Jeju, o insula de vacanta din largul peninsulei coreene. Aceasta detine aproximativ 180 zboruri regulate pe zi – un zbor la 8 minute – cu un număr total de 13.460.305 de pasageri in 2017, in dezvoltare cu 9,4% in ultimele 12 luni. Al doilea cel mai suprapopulat a fost Melbourne la Sydney / Kingsford Smith cu 9.090.941 calatori.

Asia-Pacific

Zborurile din Hong Kong-ul spre Taiwan/Taoyuan a fost cea mai suprapopulata linie internationala si a 8-lea in clasamentul universal. Hubul Cathay Pacific, prezentat in sase din primele zece rute aeriene internationale. Studiul a constatat ca ruta interna thailandeza dintre Bangkok Suvarnabhumi si Chiang Mai a avut cea mai rapida dezvoltare in top 100. Aceasta a avut o evolutie cu 36% fata de anul trecut la aproximativ 2.4 milioane de pasageri.

Steven Small, directorul Routes, a spus: „Aceasta analiza sustine previziunile potrivit carora regiunea Asia-Pacific va fi cel mai mare motor al cererii de calatori in urmatorii 20 de ani”.
Asadar dupa cum afirma Steven Small, Asia-Pacific domina traficul de calatori de pe mapamond cu cel mai mare procent de bilete de avion vandute si nu este de mirare ca in viitor se vor dezvolta si mai mult.

Discutii

Fii primul care adauga un comentariu la “Care sunt cele mai aglomerate linii aeriene din lume?”