Cele mai mari si mai sofisticate aeroporturi din lume 2019

Cele-mai-mari-si-mai-sofisticate-aeroporturi-din-lume-2019

Cele mai mari si mai sofisticate aeroporturi din lume 2019

Top 10 aeroporturi de pe glob in 2019, votate de clientii aeroporturilor din toata lumea in timpul anchetei Mondiale a Aeroportului din 2018-2019

1. Aeroport Singapore Changi
Aeroportul Singapore Changi conecteaza clientii spre aproape 200 de destinatii din  lume, cu 5000 de aterizari si imbarcari pe saptamana operate de catre 80 de companii aeriene internationale. In 2017, Aeroportul Changi a sarbatorit o piatra de hotar-cheie, deservind 60 de milioane de pasageri din aproape 100 de tari.

2. Aeroport Tokyo Haneda
Avand terminale interne si internationale, Aeroportul International Tokyo Haneda detine un rol primordial în promovarea dezvoltarii Japoniei ca natiune orientata asupra turismului.

3. Aeroport Seul Incheon
Aeroportul International Incheon este cel mai dezvoltat aeroport din Coreea de Sud si unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume. Este un fost castigator al titlului „Aeroportul Anului” la Premiile Mondiale a Aeroporturilor.

4. Aeroport Doha Hamad
Aeroportul internațional Hamad este aeroportul international pentru Doha, resedinta Qatarului. Terminalul prezent poate primi pană la 30 de milioane de pasageri anual si a fost descris ca cel mai plurivalent terminal din lume, fiind si cel mai somptuos.

5. Aeroport Hong Kong
Aeroportul International Hong Kong deserveste mai mult de 100 de companii aeriene si fiecare opereaza zboruri inspre circa 180 de locatii din intreaga lume, inclusiv 44 de destinatii din China continentala. Este un fost castigator al premiului „Aeroportul Anului” la Premiile Mondiale a Aeroporturilor.

6. Aeroport Centrair Nagoya
In anul 2014, 10 milioane de turisti au calatorit prin Aeroportul International  din Nagoya. Mai mult cunoscut sub numele de Centrair, Aeroportul are un procentaj mare de circulatie interioara, cu o suma de rute regionale operand in orase asiatice, cum ar fi Bangkok si Singapore. Caile rutiere mai mari includ Helsinki, Frankfurt, Honolulu si Detroit.

7. Aeroport Munchen
Aeroportul din Munchen este cel de-al doilea cel mai suprapopulat aeroport din Germania si hub-ul secund pentru Lufthansa German Airlines. Aeroportul din Munchen are legaturi catre destinatii din intreaga lume, dar si mai departe. Dotat cu peste 150 de magazine de desfacere cu amanuntul si in jur de 50 de locuri unde puteti consuma alimente si bea tot felul de bauturi, este ca un nucleu al orasului, oferind calatorilor si vizitatorilor multe de apreciat si de facut.

8. Aeroport Londra Heathrow
Aeroportul Heathrow din Londra este cel mai suprapopulat aeroport din Marea Britanie si cel mai aglomerat din toata Europa. Prin traficul de pasageri este cel mai aglomerat aeroport pentru curse internationale si a ratat recent acest titlu in defavoarea Aeroportului din Dubai.

9. Aeroport Tokyo Narita
Aeroportul Tokyo Narita este un aeroport international care deserveste regiunea Greater Tokyo din Japonia. Narita serveste drept nucleu international pentru companiile Japan Airlines si All Nippon Airways . Incepand cu anul 2016, Narita este cel de-al doilea aeroport de pasageri din Japonia.

10. Aeroport Zurich
Aeroportul Zurich este cel mai intins aeroport international din Elvetia si este aeroportul hub al companiei Swiss International Air Lines .

Discutii

0 comentarii la “Cele mai mari si mai sofisticate aeroporturi din lume 2019

 1. Patsy

  Hi, very nice website, cheers!
  ——————————————————
  Need cheap and reliable hosting? Our shared plans start at $10 for an year and VPS plans for $6/Mo.
  ——————————————————
  Check here: https://www.reliable-webhosting.com/

  1 minut in urma Răspunde

Adauga un comentariu