Intrebari Frecvente

CUM POT INTRA ÎN POSESIA BILETULUI DE AVION?

Biletul vă poate fi trimis prin e-mail sau prin fax.

Indiferent de compania aeriană, este suficient să vă prezentaţi în ziua plecării la aeroport, direct la biroul de înregistrare al bagajelor. În urma prezentării paşaportului sau a actului de identitate, reprezentantul companiei aeriene va procesa înregistrarea şi vă va înmâna cartea de acces la bord (cartea de îmbarcare).

Dacă faceţi parte din diversele programe de fidelizare ale companiilor aeriene (de ex. membru Air France Frequence Plus, KLM – Flying Dutchman, Lufthansa Frequent Traveller, etc.) este bine să prezentaţi şi cartela de fidelitate sau să comunicaţi numărul cartelei, pentru a vă garanta acumularea de puncte sau mile.

Greutatea bagajelor diferă în funcţie de compania aeriană, de clasa la care călătoriţi (economică sau business, precum şi de destinaţia aleasă.

Greutatea exactă a bagajelor corespunzătoare biletului dumneavoastră o puteţi afla de la agenţii noştri.

Biletul de avion nu poate fi transferat altei persoane. Dacă nu puteţi călători la datele de pe biletul dumneavoastră vă rugăm să verificaţi condiţiile de schimbare sau anulare a biletului de avion. Trebuie să ţineţi cont că nu toate biletele de avion sunt rambursabile şi anumite companii impun taxe de penalizare pentru schimbare sau rambursarea biletului. Doar anumite companii de tip low cost, permit transferul biletului prin modificarea numelui, cu plata unei taxe.

Imediat ce aţi făcut dovada plăţii puteţi primi biletul de avion pe email sau prin fax în aceeaşi zi.

Vă rugăm să contactaţi un agent care va verifica dacă şi în ce condiţii permite compania aeriană să călătoriţi împreună cu animalele dumneavoastră de companie. În situaţia în care compania aeriană permite acest lucru, agentul nostru va face cererea către companie şi vă va ţine la curent cu răspunsul primit din partea ei (confirmare sau infirmare).

După verificarea zborurilor cerute de dumneavoastră, în lista cu zboruri, imediat lângă numărul zborului veţi putea vedea tipul de avion care operează zborul respectiv.

Anulările se supun regulilor companiei aeriene pentru care a fost emis biletul de avion.

Pentru informaţii despre suma exactă care vă poate fi restituită vă rugăm să contactaţi un agent Call Center.

Biletele de avion pot avea o mulţime de tarife şi clase tarifare, fiecare având regulile lor, reguli impuse de companiile aeriene. Astfel, cu cât biletul este mai ieftin – cu atât mai multe restricţii are, restricţii care se referă la intervalul de timp în care trebuie emis biletul. Mai exact, cu cât biletul este mai ieftin cu atât mai repede trebuie emis.

Pentru a obţine tariful cel mai bun pentru un bilet de avion este necesar să achiziţionaţi biletul cu cel puţin 21 zile înainte de data călătoriei. Pe măsură ce se apropie data călătoriei rămân tot mai puţine locuri disponibile, care sunt în mod normal şi cele mai scumpe.