Zboruri low cost

DESPAGUBIRI ZBORURI ANULATE SAU INTARZIATE

Despagubiri zboruri anulate, intarziate sau suprincarcate. Bilete de avion va ajuta sa primiti despagubiri de pana la 600 euro pentru zboruri anulate sau intarziate din ultimi 6 ani.

Ne ocupăm de toate documentele
Vom pregăti toate documentele necesare, vom depune cererea împreună cu compania aeriană și vom avea grijă de toată comunicarea ulterioară cu compania aeriană pentru a vă soluționa cazul. Avem o vastă experiență în litigii cu companiile aeriene.
.
Acționați în instanță
Dacă compania aeriană refuză să plătească, putem iniția un proces în instanță. În acest caz, vom acoperi toate taxele legale și costurile suplimentare

despagubiri-zboruri-anulate
despagubire-zbor-intarziat

Zborul a fost amânat sau anulat?

Despagubiri zboruri anulate sau intarziate. Aveți dreptul să primiți o compensație de până la 600 EUR în cazul în care zborul a fost amânat, anulat sau dacă vi s-a refuzat îmbarcarea în ultimii 6 ani.

Compensair este un serviciu care ajută la obținerea unei sume de până la 600 EUR pentru zborul întrerupt (întârziere, anulare sau supraîncărcare). Lucrăm în conformitate cu legislația UE și turcă.
Este nevoie de mai puțin de 2 minute pentru a verifica zborul, a calcula compensația potențială și a trimite cererea. Ne ocupăm de toate documentele. Vom pregăti toate documentele necesare. Vom depune cererea împreună cu compania aeriană și vom avea grijă de toată comunicarea ulterioară cu compania aeriană pentru soluționarea cazului. Vom încasa o taxă de succes de 25% numai dacă clientul este plătit de compania aeriană. Nu sunt necesare plăți în avans.

Drepturile pasagerilor transportului aerian

Drepturile pasagerilor transportului aerian, prevăzute de UE, se aplică:

Dacă zburați pe teritoriul UE (indiferent dacă zborul este operat de o companie din UE sau din afara UE).
Dacă aterizați pe un aeroport din UE venind din afara Uniunii, iar cursa este operată de o companie din UE.
Dacă decolați de pe un aeroport din UE către o țară din afara Uniunii. Indiferent dacă zborul este operat de o companie din UE sau din afara UE.
Dacă nu ați primit deja anumite compensații (despăgubiri zboruri anulate, redirecționare, asistență din partea companiei aeriene) pentru probleme legate de zbor în baza legislației relevante a unei țări din afara UE.
Prin UE ne referim în acest context la cele 28 de state membre (inclusiv Guadelupa, Guyana Franceză, Martinica, Réunion, Mayotte, Saint-Martin (Antilele Franceze), Azore, Madeira și Insulele Canare). Dar și la Islandaen, Norvegiaen și Elveția. Nu ne referim și la Insulele Feroe, Insula Man și Insulele Anglo-Normande.

Zborul de plecare și zborul de întoarcere sunt întotdeauna considerate zboruri separate, chiar dacă sunt părți ale aceleiași rezervări. În unele cazuri, compania care operează zborul (operatorul aerian) s-ar putea să nu fie cea de la care achiziționați biletul. În caz de probleme, doar compania care operează zborul poate fi trasă la răspundere. Despagubire zbor inarziat in Uniunea Europeana.