Bagajul de mana – Obiecte admise și interzise

dimensiuni-bagaje-avion-mana-cala

Bagajul de mana – Obiecte admise și interzise

Bagajul de mana

Ce obiecte puteți avea cu dumneavoastră în avion?
Din motive de siguranta, anumite obiecte nu pot fi aduse la bordul aeronavei, potrivit regulilor internaționale din aviația civilă.

În plus, anumite obiecte pot fi transportate exclusiv în bagajul de cală și nu pot fi aduse la bordul avionului în bagajul de mână.

Regulile diferă de la o companie aeriană la alta, dar și de la o tara la alta. La aeroport, personalul de siguranta are dreptul de  a pretinde pasagerului renunțarea la un anume obiect din bagajul de mână, dacă se consideră că acesta reprezintă un eventual pericol pentru securitatea zborului.

Referitor la transportul țigărilor la bordul aeronavei, este permis, potrivit Poliției de Frontieră și Poliției Vamale, transportul a maxim 20 de pachete de țigări. Vă recomandăm să transportați un carton în bagajul de mână, iar pe celălalt, în bagajul din cală.

Atenție: aceste informații sunt cu titlu informativ, în concordanta cu informațiile comunicate de Poliția de Frontieră și Poliția Vamală.

Pentru a verifica aceste informații înainte de călătoria dvs., vă recomandăm să contactați una dintre cele două instituții la numerele de telefon:
Poliția de Frontieră – 021 9590
Poliția Vamală – 021 310 64 63