Biletul de avion electronic (e-ticket)

Biletul de avion electronic (e-ticket)

Biletul de avion electronic (e-ticket)

Biletul electronic este documentul intrebuintat de companiile aeriene pe baza căruia se face îmbarcarea în aeronavă și care conține toate informațiile despre zbor, datele de călătorie și pret. Orice calator primește prin e-mail copia documentului de rezervare, împreună cu numărul biletului de avion (sau codul).

Biletul electronic trebuie printat și avut asupra dumneavoastră la aeroport. Acest document este util la verificare pentru a a controla dacă persoana pe numele căreia a fost emis biletul de avion este aceeași cu persoana care s-a prezentat la îmbarcare, dar și pentru a verifica dacă datele de pe tichet corespund cu cele din documentul de identitate al pasagerului.

Frecvent, la check-in vi se poate a pretinde codul de rezervare sau numărul biletului electronic, date pe care pasagerul le primește prin email. Începând cu 1 iunie 2008, toate companiile aeriene membre IATA (International Air Transport Association) emit bilete electronice.

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.