Termeni si Conditii

Newsletter
Rezervarea de produse si servicii turistice prin bilete-de-avion.com  inseamna acceptul de a primi newslettere  sau alte materiale promotionale, care va vor fi trimise catre adresa dumneavoastra de e-mail si vor include noutati si oferte speciale precum si alte informatii.

Interzicerea accesului pe Site
Bilete-de-avion.com isi rezerva dreptul de a va interzice oricand accesul pe Site fara o notificare prealabila.
Responsabilitatea Bilete-de-avion.com
Bilete-de-avion.com nu este responsabila pentru pierderile indirecte rezultate din prevederile acestui contract, din utilizarea defectuoasa a Site-ului sau a serviciilor turistice rezervate si achizitionate de pe Site.

Legaturi catre alte Site-uri
Acest Site poate contine legaturi catre alte pagini web externe si operate de alte parti implicate.
Bilete-de-avion.com nu are nici un control sau asociere cu aceste pagini web si nu isi asuma nici o responsabilitate in legatura ca acuratetea, integritatea sau calitatea acestor pagini web ale partior implicate .
Continutul acestor pagini web externe nu reflecta produsele, serviciile sau informatiile furnizate de Bilete-de-avion.com. Orice opinii referitoare la continutul acestor pagini web externe vor trebui redirectionate catre administratoriil paginilor in cauza.

Forta Majora
Bilete-de-avion.com nu este responsabila in cazul petrecerii unor evenimente cauzate de forta majora. Evenimentele majore includ, dar fara a se limita, interventii guvernamentale, razboaie, rapiri, incendii, inundatii, accidente, furtuni, greve, atacuri teroriste sau actiuni industriale care pot afecta Bilete-de-avion.com sau furnizorii sai.

Rata de schimb
Ratele de schimb cotate pe Site sunt provenite din mai multe surse si pot sa nu fie intotdeauna actualizate zilnic. Este obligatoriu sa verificati ratele de schimb din ziua in care efectuati rezervarea.

Modificari asupra Site-ului
Bilete-de-avion.com poate modifica design-ul sau continutul Site-ului, inclusiv disponibilitatea furnizorilor serviciilor turistice, baza de date, precum si alte caracteristici ale Site-ului.

Copyright si Marca Inregistrata
Copyright-ul, drepturile de proprietate si continutul Site-ului apartin Bilete-de-avion.com. Materialul continut pe Site este proprietatea Bilete-de-avion.com sau a afiliatilor sai, exceptand cazul in care sunt recunoscute ca apartinand altor parti implicate, caz in care puteti raporta acest lucru la adresa [email protected] de avion.com.
Numele Bilete-de-avion.com precum si celelalte marci, logo-uri sau elemente grafice continute in Site (numele Bilete-de-avion.com, logo-ul Bilete-de-avion.com , sunt marci inregistrate ale Bilete-de-avion.com sau ale afiliatilor sai. Alte nume de companii, produse sau servicii care apar pe Site pot fi marci inregistrate ale respectivilor proprietari.
Nu aveti nici un drept sau licenta de utilizare a acestor marci inregistrate.

Confidentialitate
Termenii politicii de confidentialitate a Bilete-de-avion.com sunt prevazuti in acesti Termeni si Conditii.
Sunteti de acord cu utilizarea informatiilor dvs. personale de catre Bilete-de-avion.com sau a afiliatilor si a altor parti implicate, in concordanta cu termenii si in scopul declarat stipulat in Politica de confidentialitate a Bilete-de-avion.com.

Politica de Securitate
Bilete-de-avion.com utilizeaza tehnologie securizata pentru a proteja informatiile dvs. personale si tranzactiile financiare. Bilete-de-avion.com se conformeaza procedurilor si standardelor de securitate stipulate in Politica de Securitate a Bilete-de-avion.com.
Achizitiile online nu mai sunt de mult o noutate. Daca veti alege sa platiti cu cartea de credit, detaliile cartii dvs. de credit sunt criptate in timpul tranzactiei, determinand o securitate marita.
Bilete-de-avion.com utilizeaza tehnologia Secure Socket Layer (SSL) care asigura proceselor de achizitionare online prin intermediul cartii de credit, o securitate marita.

Modificari ale Termenilor si Conditiilor
Bilete-de-avion.com isi rezerva dreptul de a modifica sau actualiza oricand Termenii si Conditiile referitoare la utilizarea acestui Site, fara notificare prealabila catre Utilizatori. Versiunea actuala a Termenilor si Conditiilor va fi afisata pe Site din data in care modificarile intra in vigoare. Continuarea utilizarii acestui Site dupa publicarea acestor modificari va constitui acceptul dvs. cu privire la aceste modificari.

Legea guvernanta
Acesti Termeni si Conditii reprezinta contractul intre Utilizator si Bilete-de-avion.com si este guvernat de legile din Romania.

Politica de returnare a produselor
Conform OG 34/2014 , Bilete-de-avion.com nu are o politica de returnare a produselor.

CONDITII GENERALE DE REZERVARE

I. REZERVARI DE LOCURI
1.1. Rezervarile de locuri pentru zboruri se fac cu ajutorul sistemelor internationale computerizate de rezervari, care permit accesul agentiei la baza de date a companiei si rezervarea efectiva a locurilor pentru o anumita cursa in favoarea potentialilor pasageri .
1.2. Rezervarile sunt gratuite si se fac inaintea datei de plecare.
1.3. O data cu efectuarea rezervarii, pasagerul va primi de la agentia respectiva informatii referitoare la pretul zborului, precum si informatiile referitoare la conditii, restrictii si reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumparat in baza respectivei rezervari.
1.4. Toate conditiile, regulile si restrictiile aplicabile unui bilet de avion sunt cele dictate de compania aeriana, precum si de alti factori (de ex. obligatia detinerii vizei ), independenti de vointa agentiei. Aceste reguli, precum si pretul biletului de avion, se pot modifica, prin vointa celor ce le-au impus, pana in momentul cumpararii efective a biletului, fara ca agentia sa poata fi facuta in vreun fel raspunzatoare.
II. EMITEREA BILETELOR DE AVION. MODALITATI DE PLATA.
2.1. Emiterea biletelor de avion rezervate si plata acestora se fac conform conditiilor impuse de catre fiecare companie aeriana in parte. Pasagerul are obligatia sa se informeze despre termenul pina la care rezervarea sa este valabila. Termenele pot fi schimbate oricind de companie, situatie in care agentia va anunta pasagerul despre modificare, fara a putea fi, insa, facuta raspunzatoare in vreun fel de catre acesta pentru o eventuala anulare.
2.2. Raportul contractual intre agentie si pasager apare in momentul in care pasagerul a achitat biletul de avion si a intrat in posesia acestuia. Inainte de a achita efectiv biletul, pasagerul are obligatia sa se informeze la agentia respectiva despre toate conditiile si restrictiile aplicabile acelui bilet si sa citeasca prezentele conditii generale.
2.3. Pasagerul poate plati biletul de avion in LEI, EUR, la cursul de schimb utilizat de agentia aeriana in ziua respectiva.
III. PRETURILE BILETELOR DE AVION.
3.1. Preturile biletelor de avion rezervate pe site-ul Bilete-de-avion.com sunt rezultanta unui sistem complex de reguli tarifare, tarife contractuale, tarife publicate in sistemele centralizate de rezervari, tarife speciale, taxe de serviciu ale companiei emitente, etc. In aceste conditii, fiecare zbor in parte presupune calcularea de catre sistemul de rezervari al pretului aplicabil biletului de avion respectiv . Acelasi zbor, cu aceeasi companie poate genera preturi diferite in momente diferite .
Regulile si conditiile tarifelor, publicate de catre liniile aeriene in sistemele de rezervari, sunt preluate integral in limba publicata (engleza) si afisate pe site, in timpul procesului de rezervare online. Deoarece aceste reguli provin direct din sistemele de rezervare centralizate si continutul lor este dinamic ele nu pot fi traduse in limba romana si nici nu garantam pentru disponibilitatea lor de aceea pasagerul poate apela la un agent Bilete-de-avion.com in cazul in care necesita explicatii suplimentare in legatura cu aplicabilitatea acestora.
3.2. Preturile de vanzare nu sunt neaparat inscrise pe biletele de avion.

Schema Comisioanelor de Serviciu aplicabile:
A. Bilete-de-avion.com nu percepe comisione pentru rezervarile efectuate pe site-ul Bilete-de-avion.com.
3.4. Biletele de avion emise de agentie sunt proprietatea companiilor aeriene, incasarile aferente biletelor vandute se deconteaza catre I.A.T.A. BSP – Romania, drept pentru care agentia nu poate fi facuta raspunzatoare despre modul in care companiile aeriene stabilesc pretul unui bilet de avion sau conditiile impuse acestuia.
3.5. Pretul oricarui bilet de avion presupune conditii, reguli si restrictii speciale aplicabile calatoriei la care se refera documentul respectiv in mod special. Pasagerul are obligatia sa se informeze despre aceste reguli inainte de a cumpara respectivul bilet. Dupa cumpararea biletului se considera ca pasagerul a luat la cunostinta despre toate aceste reguli, el nu mai poate pretinde ca nu a fost informat, odata ce a intrat in posesia biletului de avion.
3.6. Pretul biletului de avion include de regula taxele de aeroport, taxe combustibil, etc. Exista, insa, situatii, independente de vointa agentiei, in care, pe parcursul calatoriei i se pot solicita pasagerului si alte taxe, care nu au fost percepute initial, situatie in care agentia nu poate fi facuta raspunzatoare.

IV. BILETUL DE AVION
4.1. Biletul de avion este documentul, inscrisul sau conventia electronica in baza careia se efectueaza zborul. Biletul de avion este proprietatea companiei aeriene pentru care a fost emis, reprezentand un contract direct intre compania aeriana si pasager. Contractul intra in vigoare in momentul emiterii acestuia.
4.2. Biletele de avion sunt nominale si modificarile de nume nu sunt permise, sau sunt permise doar in situatii de exceptie care trebuie supuse aprobarii companiilor aeriene si care presupun un cost suplimentar. Situatiile de exceptie sunt stabilite si definite de catre compania aeriana pentru care s-a emis biletul.
4.3. Conditiile contractului sunt stabilite la nivel international de IATA si de catre fiecare companie aeriana in parte pentru documentul emis. Pasagerii sunt informati in legatura cu regulile si conditiile biletelor de avion, publicate de catre companiile in sistemele de distributie a zborurilor, in momentul in care efectueaza rezervarea zborurilor pe site-ul Bilete-de-avion.com. Se considera ca pasagerul care a intrat in posesia biletului de avion a luat la cunostinta de toate aceste informatii. Este responsabilitatea pasagerului sa citeasca si sa se informeze in legatura cu aceste conditii.

V. DREPTURILE SI OBLIGATIILE PARTILOR
5.4. Pasagerul este obligat sa se prezinte la imbarcarea pentru zbor cu cel putin 1 ora si 30 de minute inainte de ora plecarii, pentru a i se putea intocmi formalitatile necesare.
5.5. Agentia nu este raspunzatoare si nu i se pot pretinde despagubiri pentru ca pasagerul nu a zburat, in urmatoarele conditii :
– pasagerul nu s-a prezentat la timp la imbarcare (1 ora si 30 min inainte de ora plecarii inscrisa pe bilet)
– pasagerul este refuzat la imbarcare datorita unor probleme legate de documentele sale personale (inclusiv lipsa viza de intrare pentru tara de destinatie, viza falsa, pasaport cu interdictie etc) sau in situatia unui refuz nejustificat al autoritatilor de a permite calatoria.
– clientul introduce eronat informatiile (nume, date de contact, date de nastere, etc ) pe site in fluxul rezervarii
– alte imprejurari sau cazuri de forta majora, pe care agentia nu le putea prevedea sau evita
5.6. Agentia nu este raspunzatoare pentru intarzieri sau modificari de orar ale companiei aeriene pentru care s-a emis biletul, pentru calitatea zborului , pentru situatii de suprarezervare sau pentru servicii aferente zborului (ex – pierderi de bagaje), obligatii care cad direct in sarcina companiei aeriene. In astfel de situatii, pasagerul se va adresa direct companiei transportatoare, care va despagubi pasagerul in conformitate cu reglementarile internationale.
5.7. Pasagerul poate renunta la biletul de avion cumparat in orice moment, inainte de data plecarii. Indiferent de motivul renuntarii, se vor aplica regulile si conditiile stabilite de companiile aeriene pentru care s-au emis biletele.
5.8. Pasagerul poate modifica biletul cumparat in conditiile stabilite de catre compania pentru care a fost emis biletul, pentru fiecare modificare aplicandu-se penalizarile prevazute de catre compania aeriana, penalizarile se aplica per document de calatorie (bilet avion). Orice modificare a unui bilet de avion se efectueaza inaintea plecarii zborului ce urmeaza a fi modificat. Biletul nu poate fi pastrat in vederea unei utilizari ulterioare daca nu este reemis inaintea zborului programat initial.
5.9. Pasagerul nu poate utiliza numai parti componente ale zborului aferent biletului cumparat. Neprezentarea pasagerului la unul dintre zboruri se considera renuntare la bilet si i se aplica prevederile din prezentele conditii generale.
5.10. Pasagerul nu poate transmite biletul de avion unei terte persoane.
5.11. Neprezentarea la zbor presupune pierderea biletului de avion, cu o penalizare de 100% din valoarea biletului.
5.12. In situatia in care pasagerul, din vina sa, utilizeaza doar partial zborurile inscrise in biletul de avion cumparat, el nu va putea pretinde despagubiri de nici un fel agentiei sau companiei pentru care s-a emis biletul.
5.13. Pasagerul trebuie sa prezinte la imbarcare un document valid de calatorie (Carte de identitate, Pasaport). Pasagerul are obligatia de a se informa cu privire la conditiile de calatorie si de a se asigura ca indeplineste toate conditiile din punct de vedere al formalitatilor necesare calatoriei (politie, vama, sanatate, pasaport, viza, etc), agentia neavand nicio raspundere din acest punct de vedere. Refuzul la imbarcare ca urmare a neindeplinirii conditiilor de calatorie nu poate fi imputat agentiei Bilete-de-avion.com.
5.15. Calatoria pasagerilor minori: la nivel international, pasagerii sub 12 ani sunt considerati minori in plus, potrivit legislatiei romane (legea nr. 248 din 2005), cetatenii romani sub 18 ani sunt incadrati la pasageri minori. Minorii pot calatori in strainatate numai insotiti de catre ambii parinti sau de catre un singur parinte/adult, si detinand documentele necesare (carte de identitate sau pasaport, declaratie notariala din partea parintelui ce nu va efectua calatoria, precum si cazierul judiciar la adultului insotitor, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinți). Companiile aeriene pot percepe taxe diferentiate pentru a asigura asistenta pe timpul calatoriei pentru minorii neinsotiti, costul acestui serviciu nu este inclus in pretul biletului de avion si confirmarea acestuia face doar in limita disponibilitatii si in conditiile impuse de catre companiile aeriene.
Bilete-de-avion.com va intermedia rezervarea acestui serviciu dar nu este responsabila pentru confirmarea sau calitatea acestuia si nu poate fi facut responsabila pentru costurile suplimentare implicate de acestea sau de eventualele prejudicii care pot aparea din cauza nerespectarii de catre utilizator a legislatiei in vigoare in ceea ce priveste calatoria minorilor.
5.16 In cazul biletelor de avion ce includ in ruta o schimbare de aeroport, companiile aeriene ofera spre vanzare aceste zboruri luand in calcul timpul minim de conexiune standard intre zboruri stabilit de autoritatile aeroportuare. Tariful biletelor nu include costul transferului intre cele doua aeroporturi si neprezentarea sau intarzierea la zbor, care nu este cauzata de intarzierea/anularea zborurilor de catre companiile aeriene, va fi in responsabiliatea pasagerilor.
5.17. Agentia nu este raspunzatoare pentru pagube sau inconveniente produse pasagerului in timpul zborului sau din cauza unor modificari de orar, intarzieri ale zborurilor, etc, imprejurari care nu pot fi controlate sau gestionate de agentie.
5.18. Din cauza situatiei create prin cererile masive de azil politic sau ramanerile ilegale in tarile din Vest, autoritatile tuturor statelor, chiar in prezenta vizei de intrare eliberata de ambasadele tarilor respective in Romania, pot refuza fara explicatii sa permita trecerea frontierei, respectiv imbarcarea in avion a pasagerului. In astfel de situatii, agentiei nu i se pot solicita despagubiri, deoarece imposibilitatea efectuarii transportului se datoreaza faptei unui tert.
5.19 Check-in-ul se poate face online sau in aeroport, in functie de politicile aplicate de catre companiile aeriene. Agentia va informa pasagerii, doar la cererea acestora , cu privire la conditiile de efectuare a check-in-ului, conform informatiilor publicate de liniile aeriene. Nu este obligatia agentiei de a efecuta check-in-ul online pentru pasagerii care au achiztionat bilete de avion prin intermediul Bilete-de-avion.com.

VI. RECLAMATII
6.1. Orice reclamatie cu privire la biletul de avion cumparat se va face numai catre agentiile aeriene care au vandut biletul si nu catre Bilete-de-avion.com.
6.5. Orice reclamatie se va face de catre pasager in conformitate cu prezentele conditii generale de vanzare a biletelor de avion.
VII. DISPOZITII FINALE
7.1. Prezentele conditii generale sunt realizate in conformitate si se completeaza cu prevederile CONVENTIEI DE LA VARSOVIA, in care Romania este parte semnatara, in conformitate cu prevederile art. 11, aliniatul 2 din CONSTITUTIA ROMANIEI.

7.3. Prezentele conditii generale vor fi aplicabile si opozabile tertilor in toate situatiile stipulate in cuprinsul lor.
7.4. Bilete-de-avion.com se incadreaza in exceptiile OUG 34/2014.

Termeni si conditii rezervari hoteliere
Bilete-de-avion.com isi rezerva dreptul de a modifica acesti termini si conditii in orice moment.
1. Orice rezervare efectuata online si neanulata la termenul limita de anulare specificat in sistem se considera FERMA si implica automat responsabilitatea platii.
2. Toate anularile vor fi efectuate prin intermediul sistemului online.
3. Termenul limita de anulare fara penalizare este specificat in momentul efectuarii rezervarii online. Depasirea termenului respectiv implica plata penalizarilor care de asemenea sunt specificate in rezervare.
4. In cazul neprezentarii la hotel, se va aplica o penalizare de minimum o noapte (pana la maximum costul intregii sederi, in functie de politica de anulare a hotelului).
5. Cererile de rambursare, ca urmare a neutilizarii in totalitate sau partiala a serviciilor turistice, trebuiesc insotite de o confirmare scrisa din partea hotelului. Aceasta confirmare nu garanteaza returnarea contravalorii serviciilor neutilizate. Va fi onorata numai in cazul in care hotelul accepta returnarea contravalorii.
6. Toate rezervarile vor fi onorate numai pentru persoanele pe numele carora s-a facut rezervarea. Schimbarile de nume nu sunt permise.
9. Toate hotelurile publicate pe Bilete-de-avion.com solicita ca cel putin unul dintre pasageri sa aiba 18ani impliniti. In cazul in care clientii au sub 25ani si rezerva hoteluri din SUA sunt rugati sa contacteze hotelul direct pentru clarificari.
TARIFE
1.Bilete-de-avion.com nu percepe taxe sau comisioane pentru rezervari online.
3. In anumite destinatii este posibil sa se perceapa taxe locale platibile direct la hotel.
4. Unele hoteluri au tarife fluctuante, care se schimba zilnic. Tariful nu se garanteaza decat pe baza unei rezervari confirmate. Nu se accepta o cerere de rambursare bazata pe faptul ca pretul de vanzare a fost aproape sau peste tariful de receptie.
5. Conducerea hotelului are dreptul sa ceara la sosire detaliile cardului de credit sau un deposit care sa acopere si sa garanteze orice costuri suplimentare care pot aparea in timpul sederii dumneavoastra.
TIPURI DE CAMERE
1. Tipurile de camere pot depinde de disponibilitatea acelui tip de camera in hotel si pot varia in functie de hotel si/sau de tara in ceea ce priveste categorizarea tipurilor de camere. Incercam sa ne asiguram ca hotelul ofera tipul de camera rezervat, totusi pot exista ocazii cand in loc de o camera cu pat dublu poate fi alocata o camera cu doua paturi separate sau o camera cu pat dublu poate fi alocata in loc de o camera cu doua paturi separate. Va rugam sa luati la cunostinta ca majoritatea hotelurilor europene ofera doua paturi single alaturate pentru a forma un pat dublu. In timp ce toate preferintele legate de tipul de camera dorit sunt trimise la hotel, alocarea camerelor este facuta de catre hotel si depinde de disponibilitatea din momentul intrarii in hotel. O camera tripla nu garanteaza trei paturi separate. Marimile paturilor si configuratia lor pot diferi. Acest lucru poate include si un pat pliant. O camera cvadrupla este o camera pentru patru adulti, cu doua, trei sau patru paturi. Acest lucru poate include si paturi pliante. Aranjamentul paturilor poate varia considerabil.
2. Orice cerere suplimentara, cum ar fi pentru etaj superior, pentru camera de fumatori etc. nu e garantata in momentul rezervarii. Va depinde de disponibilitatea hotelului in ziua intrarii clientului.
3. Clasificarea dupa stele a hotelurilor afisate ofera o idee generala a calitatii hotelului si un nivel aproximativ de facilitati, servicii si comoditati. Totusi criteriile si cerintele specifice aplicate pot diferi de la tara la tara.Bilete-de-avion.com nu se face responsabil de aceasta varietate in ceea ce priveste clasificarea hotelurilor intre tari, tipuri de camere si informatiile despre hotel legate de aceste chestiuni. Este responsabilitatea persoanei care face rezervarea sa se asigure ca tipul de camera rezervat este adecvat numarului de persoane care calatoresc.
RECLAMATII
1.Orice reclamatie trebuie depusa la agentia unde s-a facut rezervarea si nu la Bilete-de-avion.com.
2.Nu se iau in considerare reclamatiile care nu au fost supuse atentiei hotelului pe timpul sederii clientului. Orice reclamatie trebuie raportata pe loc hotelului.
3.Nu suntem responsabili pentru compensarea niciunei situatii care ar fi putut fi rezolvata la fata locului daca hotelul ar fi fost informat.
TERMENI SI CONDITII GENERALE
1. Bilete-de-avion.com nu va fi responsabil pentru orice inconveniente sau rezultate ale unor circumstante neprevazute cum ar fi inundatii, cutremure, revolte, acte teroriste, acte guvernamentale sau schimbarea autoritatii dintr-o tara, conditii de vreme nefavorabile sau renovari la hotel care nu ni s-au comunicat in avans.
2. Diferentele de clima si regulile de economisire a energiei din diferite tari pot afecta sistemele de incalzire din hotelurile localizate in zona sau tara respectiva. De exemplu, in Italia sistemul de incalzire poate fi operat intre 15 noiembrie si 15 martie din cauza reglementarilor guvernamentale.
3. Inceperea si incetarea datelor de functionare a piscinelor pot fi deasemenea afectate de conditiile de clima si vreme. Bilete-de-avion.com nu este responsabil pentru politicile hotelurilor legate de aceste aspecte.
4. Dupa efectuarea rezervarii, va rugam verificati si asigurati-va ca toate detaliile din voucher ( cum ar fi adresa hotelului, informatiile despre hotel, oras si tara ) sunt corecte. In acest mod veti fi protejat de orice neplaceri cauzate de o eroare a sistemului.
5. Folosirea site-ului se face numai in urma acceptarii termenilor si conditiilor. Daca nu acceptati acesti termeni si conditii, nu folositi acest site.

CONTRACTUL CU TURISTUL
Bilete-de-avion.com nu efectueaza nici o tranzactie directa cu turistul
3. Daca intampinati nelamuriri sau probleme privind o comanda pe Site-ul Bilete-de-avion.com, care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau cu persoana cu care discutati, puteti trimite email pentru conciliere gratuita de pe pagina Contact  sau la numarul de telefon: 0770 974 720.